En undersøgelse bragt i The Journal of Neuroscience, omhandler en række amerikanske forskere fra Pennsylvanias Universitet i Washington.
Forskerne havde testet en slankekur på nogle mus, hvor de alle sammen mistede mellem 10 og 15 procent af deres kropsvægt i løbet af bare tre uger.
Det medførte dog samtidig nogle bivirkninger i form af stresshormonet cortisol, og deres tilstand nærmede sig en mindre depression.
Forskerne kunne også måle, at mange af musene havde flere problemer med stress og spiseadfærd. Disse problemer var støt stigende, efter at slankekuren var blevet indstillet og musene igen nåede deres normalvægt.
Stigende madindtag efter endt slankekur
Nærmere undersøgelser med musene gennem stress-situationer viste, at de mus, som havde været på slankekur åd mere fed mad end de mus, der ikke havde været samme procedure igennem.
Konklusionen var derfor, at en stram diæt ikke kun udskiller stress-hormoner i kroppen, men også at stressen bliver fast integreret i lang tid fremover, så trangen til mad bliver stigende.
Forskerne håber, at man på længere sigt vil kunne skabe nye former for slankemedicin, der netop formår, at dæmpe både stress og den øgede trang til mad, som mange slankekure medfører.