Iværksætteren Pernille Caroline Lotus skal fem uger til Indien, hvor hun skal dyrke yoga intenst. Hun har kun fri om søndagen. Læs mere om udfordringen her.
Pernille Caroline Lotus er iværksætter og hun elsker udfordringer. Denne gang vil hun kaste sig ud i en udfordring, der betyder, at hun skal være alene i Indien i fem uger i træk. Her skal hun dyrke yoga intenst seks dage om ugen.
Pernille var dog ikke i tvivl, da hun skulle træffe beslutningen om, hvorvidt hun skulle springe ud i denne udfordring, der på mange måder også bliver en personlig rejse i sindet.
”På blot 24 timer, for 10 dage siden, tog jeg beslutningen om at tage en 4 ugers Ashtanga Yoga-uddannelse i Mysore i Indien. En godkendt 200 timers uddannelse i Mysore, hvor Ashtanga Yoga kommer fra,” forklarer Pernille Caroline Lotus til Fitness-guide.dk og uddyber:
”Jeg har altid været misundelig, på den gode måde, på dem, der har taget deres yoga-uddannelse i Indien. Det er bare det mest rigtige at være i Indiens vilde energi og med indere som drivkraften bag hele uddannelsen.”
”I øvrigt betyder det også sindssygt meget "i hovedet", at skulle alene til Indien fem uger og derfor vidste jeg, at det var NU og at tiden var kommet, i forhold til, at jeg vil dybere i min yoga-praksis og dybere ind i mig selv.”
Et benhårdt skema venter
Skemaet bliver benhårdt og intenst. Pernille og resten af holdet har kun fri om søndagen.
”Det er et benhårdt skema, der venter og i den grad mit eget yoga-marathon. Vi skal op kl. 5 hver morgen, hvor vi starter med en traditionel 90 minutters Ashtanga Yoga-session. Derefter skal vi så have 90 minutter, hvor vi bliver rettet ind i diverse stillinger, og først derefter får vi morgenmad. I øvrigt er det heller ikke godt at have drukket for meget inden yoga.”
”Derudover er der undervisning og praksis i pranayamas (vejrtrækningsteknikker, red.) og meditation, samt i anatomi og sanskrit. Det hele foregår i øvrigt på engelsk! Så det er fra kl. 5 morgen til kl. 19 aften, 6 dage om ugen, med fridag om søndagen i 4 uger.”
”Ashtanga Yoga er den hårdeste yoga-form, der findes, hvis man kigger på sekvensen, vejrtrækningen og de fysiske øvelser, man udfører under sådan 90 minutters session. Så hvis jeg synes, jeg er stærk og har sixpack nu, ja så ved jeg slet ikke, hvor jeg ender efter Ashtanga Yoga-marathon og vegetarkost i over en måned!”
Derfor tager jeg udfordringen
”Som fortalt tidligere, har jeg altid beundret de yogalærere, som har været i Indien og blive uddannet, dels fordi jeg ved inderne (de som underviser i yoga, red.) går enormt meget op i alt udføres korrekt og ikke er blege for at presse sine elevere til det yderste.”
”Oveni det faktum, er det da også mega beundringsværdigt, at man for at blive uddannet skal alene til Indien uden at vide, hvad der venter en dernede.”
”Jeg ved på forhånd, jeg bliver udfordret på det fysiske plan, såvel som på det psykiske plan. Jeg er så enormt følsom, så jeg kommer med garanti til at ligge alene på mit værelse, føle mig ensom og måske endda fortryde, jeg tog af sted fra min kæreste og trygge rammer herhjemme.”
”Men jeg ved også, at jeg kommer igennem alle udfordringerne og er stærkere på den anden side. Og derfor har jeg behov for at gøre det. Ja, det er klart en udfordring, jeg har kastet mig over, men jeg gennemfører og glæder mig til at dele processen med jer, følelser som fakta!”
Forventningerne er tårnhøje
Pernille Caroline Lotus har store forventninger til udfordringen, men hun går samtidig også ydmygt til opgaven.
”Mine forventninger er på sit højeste og samtidig prøver jeg, at lægge dem fra mig. Jeg har været i Indien otte gange før, så jeg kender landet og energien dernede, så på det plan ved jeg hvad der venter mig.”
”Jeg har dyrket Ashtanga Yoga med en "stor guru" på Hawaii for 11 år siden. Det var dengang mit første møde med Yoga, så mine forventninger til Yoga-uddannelsen er at min yoga-ring bliver tættere på fuldendt nu, hvor jeg skal uddannes i samme yogaform her 11 år senere.”
”Jeg har læst alle reviews på skolens hjemmeside, og det har givet mig et godt indblik i, hvad jeg kan forvente mig af niveauet og omgivelserne. Jeg har valgt et af de pænere steder i forhold til, hvad man kan finde i Indien. Jeg prøver at rejse med åbne arme og uden forventninger, på den måde kan jeg kun blive positivt overrasket.”
Sådan har jeg forberedt mig
En tur, hvor man er fem uger fra sin faste base, betyder selvfølgelig også en hel del planlægning. Pernille har forberedt sig godt både fysisk og mentalt.
”Da jeg besluttede mig og købte flybilletten for kun ti dage siden, fandt jeg alle mine gamle yogabøger frem og jeg er selvfølgelig gået i gang med at læse i dem alle på én gang. Ydermere var jeg var til Ashtanga Yoga på Blegdamsvej i går (mandag, red.), og kan næsten ikke løfte mine arme af smerter i dag. Heh... Det skal nok blive en voldsom udfordring på det fysiske plan!”
”Ashtangaskolen skriver på deres hjemmeside, at de forventer, man har trænet yoga op til tre gange per uge i månederne op til. Nu har jeg godt nok dyrket Bikram Yoga i snart tre år og Energii i de sidste 6 måneder, så jeg håber grundformen er i orden, selvom det ikke er det hårde Ashtanga Yoga, jeg har dyrket. Min egen yoga-forberedelse!”
”Det sidste, jeg mangler, er, at investere i en ny top kvalitetsyogamåtte og et yogahåndklæde til at lægge ovenpå måtten. Jeg regner med at købe mit udstyr på Yogagear.dk, der har de TOP-kvalitetsudstyr og alt det rigtige. Ja, det kræver en mindre investering, men jeg skal jo også bruge den måtte og det håndklæde, som en bordtennisspiller skal bruge sit bat!”
”Ud over det skal der findes ørepropper (der er altid larm 24/7 i Indien), et bomuldstæppe til meditation, notesbog og ellers bare pakkes yogatøj og hovedpude inden afrejse på fredag.”
”Det sidste, jeg har valgt at nå inden jeg smutter på min 5 ugers Ashtanga Yoga-maraton, udover at få vokset ben og ordnet fødder med mere, er at svinge forbi min kinesiolog Christina Hautop, for at jeg kan få lidt forskellige remedier med til at støtte mit fysiske nu det bliver så benhårdt. Christina ejer "Sund og god" på Frederiksberg og arbejder til dagligt med triatleter og Ironmen og er derfor den perfekte at besøge i forhold, når jeg skal bruge lidt støtte til fysikken.”
”Efter en times test og en god snak, har jeg nu fået lidt forskellige ting med til de fem uger i Indien, bl.a. Cellesalt-mineraler, jern, kalk og magnesium-piller, for at støtte det fysiske og Bach's blomsterdråber med Kastanje for at styrke min indre proces, som også er vigtig at have fokus på.”
”Det er jo trods alt udrensning i 5 uger på vegetarkost, med benhård yoga, vejrtrækningsøvelser og meditation, indeni som udenpå!”
Sådan vil jeg berette om udfordringen
Pernille vil dele sine oplevelser gennem de fem uger her på Fitness-guide.dk. Hun regner med at kunne sende en ugentlig opdatering.
”Jeg håber, at jeg kan holde læserne opdateret hver søndag dernede fra. Det er nok for optimistisk at skulle på nettet i hverdagene indimellem sanskrit, tre timers Ashtanga og anatomi! Så jeg samler sammen undervejs i ugens løb og må få skrevet det ned til jer om søndagen.”
”Forhåbentlig når jeg ligger ved en pool på et lækkert hotel i nærheden, som jeg har fået at vide man kan købe sig adgang til for 50 kr.!”
”Jeg er både nervøs, tvivler, er glad, forventningsfuld og spændt på det hele. Jeg skal nok forsøge, at være så ærlig som muligt også i forhold til alle de følelser, der dukker op. Det er jo i den grad en del af "renselses og bliv stærkere"-processen.”
Pernille Caroline Lotus fortæller afslutningsvis, at hun har mulighed for at tage denne udfordring, fordi hun er selvstændig med sin egen webshop Wellnessdeal.dk, og derfor kan styre forretningen fra alle steder i verden.
Derfor er det naturligvis ikke alle, der har mulighed for at gøre det samme, med mindre, man har planlagt det meget grundigt i forhold til ens arbejde.
Følg Pernille på de sociale medier: Instagram-profil | Facebook-profil
1 kommentar
Er der et link til den yoga uddannelse som pernille var på? Det lyder rigtig spændende og kunne godt være en udfordring man selv ville tage op.